Massage


Hallundbæk Fitness tilbyder forskellige former for professionel massage:


Pris

Fødselsdagstilbud hele september – alle behandlinger KUN kr. 199,-

45 minutters behandling kr. 399,-

Medlemmer af Hallundbæk Fitness kr. 349,-

Priserne er gældende for alle typer af behandlinger.Sportsmassage

Sportsmassage benyttes til behandling af skader, restitution og gennerelle velvære. Ømhed og skader i muskler er noget som de fleste sportsudøvere oplever, uanset om man dyrker sport, fitness på elite niveau eller som motionist. Typisk vil fra tid til anden opleve ømhed i ryg, ben, arme, nakke eller andre steder på kroppen. Her kan man med fordel benytte sportsmassage hos Hallundbæk Fitness til lindre smerte og forbedre musklernes restitution.

sportsmassage afhjælper ømme muskler

Arbejdsskader

Hvis man arbejder på kontor, produktion eller i andre funktioner, hvor man udføre ensformigt arbejde, så belaster det typisk kroppen uhensigtsmæssigt. Dette resulterer som reel i at kroppen muskler spænder op forskellige steder, og her kan massage effektivt løse op for disse muskelgrupper.

arbejdsskader kan behandlers med massage

Afspændingsmassage

Afspændingsmassage er en afslappende og behagelig massage, som hjælper med at løse op for spændinger i kroppen. Denne teknik søger for at musklerne slipper af med eventuelle affaldsstoffer og blodtilførslen til musklerne forbedres. Efter kort tid slapper kroppen mere af, og der er mulighed for at gå dybere ned i spændingerne uden at du oplever stor smerte. Afspændingsmassage er godt mod stress, muskelspændinger, nakke- og skuldersmerter, hovedpine, rygsmerter med videre.

afspændingsmassage gør dig afslappet og dine muskler falder til ro

Hot stone massage

Hot stone massage benytter sig af glatte og opvarmede sten, som behandleren benytter sammen med sine hænder. Stenene placeres på kroppen, hvor varmen hjælper med at slappe af og varme musklerne op, således behandleren bedre kan massere dem. De varme sten åbner for blodgennemstrømningen, hvor ved ilten lettere kan transporteres igennem kroppen og muskulaturen. Hot stone massagen har en positiv virkning på fysisk og psykisk stress og giver mulighed for en smertefri behandling i dybden.

Hot stone massage giver velvære

Bestil Massage

  SportsmassageAfspændingsmassageHot Stone massage

  45 minutter


  Du kan også bestille ved at sende en e-mail til: behandler@louisehallundbaek.dk

  Historie om massage

  Massage er en meget gammel videnskab, der har været kendt gennem mange årtusinder. Længe før vores tidsregning brugte kineserne massage, og hos grækerne, ægypterne og romerne var massagen højt udviklet.

  Lægekunstens fader Hippokrates fra det antikke Grækenland har beskrevet, hvordan massagen bruges som som behandling af skader og kramper. Hippokrates beskrivelse blev længe efter brugt til, at massører kunne arbejde videre på at udforske forholdet mellem hårdhedsgrad, behandlingshyppighed og effekt på vævet, som vi arbejder med i dag.

  Sportsmassage oprinder fra Kina
  Massage er bla. fra Kina

  Massage i Norden

  I begyndelsen af 1800 tallet kom massagen for alvor til Norden. Den kendte atletikpædagog P. H. Ling beskrev om massagens påvirkning af muskelarbejdet. Efter at have brugt en del tid i bl.a. Kina og Grækenland, vendte hjem til Sverige for at udvikle den massageform man ser i Norden i dag. Det som vi i Europa kalder klassisk massage, kaldes i USA ”svensk massage”, da man troede at P. H. Ling var ophavsmanden. Det har senere vist sig at behandleren J. G. Mezger fra Holland, udgav en bog i 1868, som bl.a. beskriver klassisk massage.

  klassisk massage har mange grene, sportsmassage, afspændingsmassage, hot stone massage
  Nordisk massage

  Hvad gør det for mig?

  Massage er godt og sundt for musklerne, men udover det påvirkes nervesystemet og hormonbalancen også, når du får massage. Det vil umiddelbart gøre dig mere afslappet. Massagen ramme også nerver og hormoner, hvilket påvirker din psyke. I næsten alle tilfælde bliver man gladere af at få massage.

  Ifølge den gamle massagetradition påvirkes medianerne i kroppen under massage. Det betyder, at de indre organers samspil påvirkes. Dermed har massage faktisk indvirkning på hele kroppen.

  Afslapning efter massage

  Du skal huske at tage 15-30 min. helt ro efter behandlingen.

  Det er ligesom, når du lige har spist, hvor du sidder og nyder det bagefter. Efter en massage skal du lige mærke efter, hvordan det føles i kroppen, da den kan reageret på mange måder. Ofte giver det dig velvære både før, under og efter.

  Vi har massage i vejle imod arbejdsskader
  Velvære ved afslapning

  Hvordan finder du den massør der passer bedst til dig.

  Kemien mellem dig og massøren er meget vigtig. Derfor skal du sørge for at tage en god snak med vedkommende. Spørg ind til massageform og uddannelse. Så kan du mærke, om alt er i orden, og hvis du føler dig tryg. Heldigvis sker det stort set aldrig, at du bliver snydt. De fleste massører er professionelle og dygtige.

  Godt at vide:

  Der er dog god grund til at betale lidt ekstra for en god massør med en solid uddannelse i ryggen. Især hvis man har fysiske problemer i eksempelvis ryggen


  Hvad gør massagen for min krop?

  Musklerne:

  Musklerne udgør ca. 40 pct. af kroppen. Når musklerne arbejder under eksempelvis fitness, afgiver de affaldsstoffer som f.eks mælkesyre, kulilte og urinstof. Disse affaldsstoffer føres normalt bort fra musklerne af blodkredsløbet og lymfesystemet.

  Der ophobes typisk for mange affaldsstoffer, hvis vi sidder time efter time i samme position, som f.eks. foran computeren eller tv’et.

  Hvis vi træner lidt for hårdt, så bliver musklen træt og øm. De fleste former for massage løsner og blødgør musklen og hjælper til med, at frigive de ophobede affaldsstoffer væk.

  musklerne opvarmes med sten ved hot stone massage
  Muskel illustration

  Affaldsstofferne:

  En engelsk læge sammenlignede for mange år siden massage behandling med et kloaksystem: Et godt kloaksystem holder dit hus rent og hygiejnisk og leder affaldet ud.

  En god massage gør det samme ved din krop. Holder den sund og ren og leder affaldet ud. Massage forbedrer blodcirkulationen, som transporterer næringsstoffer og ilt ud til kroppensceller. Samtidig føres affaldsstoffer med blodet væk fra cellerne. Massagen sætter også skub i lymfesystemet, der spiller en afgørende rolle i kroppens udrensning af affaldsstoffer.

  Huden:

  Massage forbedrer blodcirkulationen og dermed også blodforsyningen til huden. Det betyder bl.a., at næringen til hudcellerne forbedres. Og derfor har massage også en god effekt på huden. Det kan få huden til at se sundere og friskere ud, huden kan få mere farve og glød, og så bliver den faktisk smidigere og glattere over tid.

  Massage i vejle kan give dig frisk og glat hud.
  Frisk og glat hud

  Nervesystemet:

  Massage har også en positiv indvirkning på nervesystem. Det er derfor, at massage kan virke beroligende og afstressende.

  Sportsmassage påviker dit nervesystem
  Nervevæv

  Find en god massør

  Udbuddet af massører er stort, og hvis du ikke kender nogen, kan det være meget uoverskueligt at vælge massør til bla. sportsmassage, hot stone massage eller afspændingsmassage.

  Et par gode råd:

  Undersøg om du kender nogen kan hjælpe dig med en god massør. Så spørg venner eller kollegaer. Eller spørg din læge eller din personlige træner, om de kan anbefale dig en.

  Du kan også søge på nettet, men husk, at du skal søge specifikt på den massageform du kunne tænke dig. Søg på en af de massageformer, du har læst om her. f.eks. Sportsmassage, afspændingsmassage eller hot stone.


  Massageformer der giver dig velvære til kroppen

  Fodmassage

  Deter mest af alt forkælelse til dig, der elsker at få rørt ved dine fødder. Derudover kan det hjælpe på ømme fødder, som har gået i de forkerte sko. Hvis fodmassagen kombineres med zoneterapi, kan den endda have terapeutisk effekt på resten af kroppen. Det kan være godt for din generelle velvære og blodomløbet i fødderne.

  Massage af fødderne bruges også ved afspændingsmassage
  Fodmassage

  Shiatsumassag

  En gammel japansk massageform, hvor man får massage med et tyndt lag tøj på kroppen. Massøren vil bruge sine fingre, hænder og arme til at lægge pres på forskellige steder af kroppen. Kan virke rigtig godt imod smerter, angst, depression og søvnløshed.

  Ansigtsmassage

  Det er til dig der ofte går spænder musklerne i ansigtet og kæberne. Derudover kan ansigtsmassage øge blodgennemstrømningen i ansigtet og give dig en bedre kulør og en flottere hud. Bruges ofte mod de spændinger du opbygger i ansigtet, som kan føre til hovedpine.

  Du kan tilvælge massage af ansigtet ved afspændignsmassage
  Ansigtsmassage

  Body SDS

  En massageform, der får kroppen til at hele sig selv. Det er en behandlingsform, som også tager højde for det psykiske aspekt af velvære, idet Body SDS-tager udgangspunkt i en kropslig og psykisk balance. Godt mod en lang række fysiske skavanker og virker løsnende for mentale udfordringer også.

  Hotstone-massage

  En kinesisk massageform, hvor de opvarmede sten bruges til at varme musklerne op. Man ligger med et håndklæde over sig, hvor massøren masserer med de varme sten fra top til tå. Hot stone massage virker både afstressende og ved spændinger eller myoser. Godt mod spændinger og stive muskler og for afslapning, blodcirkulation.

  Oliemassage

  Sørger både for at musklerne arbejdes igennem som afspændingsmassagen. Derudover sørger olien for, at huden for nyt liv, da blodcirkulationen mellem hud og muskler øges. Man kan få oliemassage de fleste steder i danmark, og en stor del af oplevelsen skyldes valget af de velduftende olier. Godt mod for blodcirkulation og velvære.

  Under afspændingsmassage bruges ofte duftende olier

  Kranio-sakralmassage

  Det er en terapiform, som tager udgangspunkt i, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne. Behandleren kan ved at lytte til kroppen identificere skader og hjælpe kroppen til at restituere sig selv.
  Godt mod: rygsmerter, hovedpine, stress og søvnløshed.

  Traditionel thai massage

  Udføres af en certificeret massør uden olie. Massøren bruger sin egen krop under massagen. F.eks. ved at stå eller gå på den, der skal masseres. Tryk på musklerne følges op af strækøvelser. Godt for udskillelse af affaldsstoffer fra kroppen, velvære og afspænding af musklerne.

  Massage vejle

  Thai massage

  Thai massage er en massageform, der kombinerer akupressur, yogastillinger. Det startede i buddhistiske klostre i Indien. Det var en form for præventive sundhedsydelser for munkene.
  Man ved ikke helt, hvordan det kom til Thailand, men man antager at det blev bragt der til af Shivago Komarpaj for over 2500 år siden. I Thailand bliver massagen kaldet Nuat phaen Boran.

  Hvordan adskiller thai massage sig fra klassisk massage?

  Traditionel thai massage udføres på en måtte eller en briks på gulvet, der anvendes ingen olie eller anden form for massagecreme, og man er fuldt påklædt. Det er adskiller sig meget fra de mere kendte former for behandlinger, hvor der typisk anvendes olie eller creme, hvor man er afklædt og som altid udføres på en forhøjet leje.

  Behandleren bruger hans eller hendes hænder, knæ, ben og fødder til at bevæge dig ind i en række yoga-lignende strækninger mens behandleren også presser på dine muskler og anvender akupressur.

  Er thai massage smertefuldt?

  Thai massage er meget opfriskende. Hvilket står i kontrast til de mere kendte massageformer, hvor du ofte bliver en smule mat efter behandlingen. Thai massage bliver ofte beskrevet, som en smerte oplevelse. Det skal det selvfølgelig ikke være, så for at undgå det skal du give god og let forståelig tilbagemeldinger til behandleren, så hun kan justere graden af udspændinger og tryk.

  Når der presses på ømme og spændte muskler vil ofte gøre ondt. Der er naturligvis stor forskel på almindelig ubehag og direkte ondt ved ømme muskler under behandlingen. Udstrækningen kan føles hård og give dig en følelse af smerte, men den giver dig ofte en lethedsfornemmelse med det samme.

  thai massage

  Vi glæder os til at tage imod dig hos Hallundbæk.